Baza Slano

Najnovija ACI marina, nazvana u čast idejnog tvorca lanca ACI marina Veljka Barbieria, sagrađena je u prelijepom mjestu koje pripada prostoru mistične modrine, krošnji gu tih šuma što se spuštaju do mora, iznimne ambijentalnosti u kojoj se i danas ćuti duh znamenite Republike. Slano bijaše naseljeno još u antici i kroz razdoblja ranog kršćans va. Ipak, najsnažniji pečat ostavit će mu Dubrovačka Republika u čiji sastav ulazi krajem 14. stoljeća. Iz toga doba datiraju Franjevački samostan, crkva sv. Jeronima, ljetnikovac Ohmučević, Knežev dvor i druge sakralne i privatne građevine. Danas je Slano turističko mjesto s lijepim plažama naokolo čitave uvale, hotelima Adriatic i Osmine, koje je i dalje sačuvalo mir i ugođaj Dubrovačkog primorja.

Elafitski otoci nadohvat su ruke. Jakljan sa svojim uvalama u kojima šuma dopire do mora, Luka i Suđurađ na Šipanu, naselja prepuna tragova bogate povijesti, napose ljetnikovaca i crkava iz zlatnoga doba Dubrovačke Republike. Do Lopuda, gradića što se pružio duž istoimene uvale istoimenog otoka, okruženog bujnom vegetacijom, kolijevke dubrovačkog brodarstva i njegove uvale Šunj, tek je desetak milja plovidbe. Koju milju dalje put istoka čeka nas Koločep, posljednji naseljeni južnojadranski otok sa svojim Donjim i Gornjim Čelom.

Zaplovi li se pak zapadno Koločepskim kanalom, ući će se u još jedan – Stonski kanal pa prošavši ili zastavši u Kobašu i Brocama stići do Stona, još jednog jadranskog bisera, znamenitog renesansnog urbaniteta, čuvenog i po svojim zidinama šte se protežu sve do Malog Stona na sjevernoj strani poluotoka i solani.

FLOTA BRODOVA

Lagoon 40

LIQUID SPIRIT (2019)

Informacije o Bazi
ACI MARINA SLANO
Slanica 2,
20232 Slano, HRVATSKA
Contact:

Manager:
GSM:
Phone:
E-mail: